Dornmethode

Houdingscorrectie

De Dornmethode is een zachte rugwervelbehandeling die zowel bij volwassen als bij kinderen toegepast kan worden. De basis is het rechtzetten van het skelet waardoor de houding verbetert. Hierdoor wordt een betere ontspanning van het lichaam bewerkstelligd die kan zorgen voor vermindering van klachten. 

Behandeling Dornmethode

Verbeterde werking lichaamsprocessen

De Dornmethode werkt diep in het lichaam door en maakt dat er een verbeterde werking van organen wordt ervaren waarvan de zenuwbanen langs de wervels vanuit het ruggemerg verbonden zijn met het centrale zenuwstelsel. Daarnaast wordt de werking van het bindweefsel beter: dit is eigenlijk de “lijm” van je lichaam alle onderdelen bij elkaar houdt en steun geeft aan de organen.

Het belang van een goede, rechte de rug is bijzonder groot. Alles in ons lichaam hangt vast aan de rug: wervels, spieren, hoofd, benen, armen, plus de grootste zenuwbundel en de beschermende weefsels eromheen. Dit wordt bij een Dorn behandeling allemaal meegenomen.

Bij de Dornbehandeling ga ik uit van het principe dat een levend organisme zoals de mens zichzelf kan herstellen zolang het leeft. Er vindt in de cellen een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing plaats waarop ook progressie na de Dornbehandeling is gebaseerd.

De uitspraak: “Er is niets meer aan te doen, leer er maar mee leven” is wat mij betreft dus niet aan de orde: ik heb dit zelf in mijn eigen situatie mogen ervaren.

En dit is ook voor mij de reden geweest om met de Dornmethode te gaan werken.

Voor kinderen en volwassenen

Mooie resultaten

De Dornbehandeling kan zowel bij volwassene als bij kinderen worden gegeven. Door de Dornmethode bij kinderen toe te passen zie je een aantal bijzondere dingen gebeuren:

  9

  Doordat het lichaam recht gezet wordt is er meer fysieke balans. Maar deze fysieke balans doet ook iets met de mentale balans: het kind gaat zich evenwichtiger gedragen. Ook een volwassene kan zich evenwichtiger voelen.

  9

  Door de betere fysieke balans is het kind in staat zijn motorische ontwikkeling beter door te maken. Het is je gemakkelijk voor te stellen dat als de balans van je lijf goed is, je dan bepaalde motorische vaardigheden beter zult kunnen uitvoeren.

  9

  Deze verbeterde balans doet blijkbaar ook iets voor het integreren van primaire reflexen: wanneer ik het behandeltraject begin met het corrigeren van de lichaamshouding blijkt in de praktijk dat een aantal primaire reflexen sneller integreert. Dit heeft uiteraard een positieve uitwerking op leer- en gedragsproblemen die met deze reflexen samenhangen. (zie reflexintegratie)

  9

  Als laatste zie ik de proprioceptie (zie proprioceptie) verbeteren. Voor kinderen heeft dit veel voordelen maar ook volwassenen kunnen zich stabieler voelen. De Dornmethode wordt in mijn praktijk altijd gecombineerd met de Breussmassage. Dit is een deels fysieke, deels energetische massage die fantastisch werkt om de spieren langs de wervelkolom te ontspannen. Daarnaast zorgt het voor stimulatie van de tussenwervelschijven.

  De Breussmassage kan ook als op zichzelf staande massage gegeven worden: de ervaring leert dat zowel bij kinderen als volwassenen deze diep ontspannende massage dikwijls leidt tot het (bijna) in slaap vallen op de behandelbank.

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek

   

  Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we kijken samen wat ik voor jou kan doen!!