Testmethoden

Lichamelijke gesteldheid

Zoals al eerder genoemd ben ik voorstander van gedegen screening voordat ik een behandelplan ga opstellen. Dat betekent dat als mensen bij mij komen met een fysieke hulpvraag ik ook ga screenen op het gebied van voeding en leefstijl. Hiervoor gebruik ik twee belangrijke hulpmiddelen: de EMB bloedtest en de Allfit Vitality Analyser. Testen met de biotensor of spiertesten behoren ook tot de mogelijkheden. 

EMB bloedtest en Allfit Analyser

meten is weten

EMB en Allfit zijn beide energetische testmethoden die op celniveau kunnen meten hoe het lichaam er voor staat. Ik maak graag gebruik van deze testen omdat ik keer op keer merk dat ze kloppen met de anamnese die ik bij clienten afneem. Welke van de twee testen ik bij jou als client zou willen gebruiken hangt af van jouw klachten. Soms is het voldoende om een Allfit Vitalitytest te doen maar als er complexe klachten zijn neem ik liever ook een EMB test af om een nog duidelijker beeld te krijgen.

EMB test

Bij de EMB test neem ik bloed af middels een prikje in de vinger. Het bloed wordt op 3 manieren in een laboratorium onderzocht: via hematologie net als een bloedonderzoek regulier, het bloed wordt onder de microscoop onderzocht en er wordt een energetische meting gedaan. Ik leg je hierover tijdens het kennismakingsgesprek meer uit. Voor kinderen kan een bloedprikje spannend zijn: dan is er de mogelijkheid een speekseltest af te nemen via een wattenstaafje in de mond. In dat geval is hematologie- of microscoop-onderzoek niet mogelijk, er wordt dan alleen een energetische meting gedaan.

Allfit Vitality Analyser

De Allfit Vitality Analyser is een bioresonantie meetinstrument waarmee je direct kunt laten zien waar eventuele tekorten of aandachtspunten in het lichaam zitten.

Beide analyses samen met de anamnese worden gebruikt om een persoonlijk vitaliteitsplan op te stellen, in combinatie met gezonde voeding, beweging en leefstijl plus wanneer noodzakelijk supplementen.

Biotensor en spiertesten

Verder test ik met de biotensor en via spiertesten. Dit is handig om in het geval van allergische reacties nog na te testen welke voedingsmiddelen bij jou als client passen en welke niet. Ik gebruik de biotensor en spiertesten ook om supplementen na te meten: past dit middel echt bij jou en welke dosering heb je nodig.

NB: De adviezen vanuit deze testen hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. Deze testmethoden vervangen niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg. Genezen van ziekte is voorbehouden aan de arts. Daarom vraag ik u altijd of u al een arts heeft gesproken over uw klachten. En kan het ook zo zijn dat ik u met bepaalde klachten doorverwijs naar een reguliere arts.

Total Reset

Vrij van allergie

Een allergie is een toestand van overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen die voor de meeste andere mensen onschadelijk kan zijn. De hersenen beschouwen dit allergeen als een bedreiging voor het lichaam. Het veroorzaakt blokkades in de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor de normale energiestroom door het lichaam wordt verbroken.

Total Reset is een combinatie van verschillende methodes uit Oosterse en Westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit bestaat is acupunctuur. Met de Total Reset methode worden allergieën bekeken vanuit een holistisch oogpunt: wij bestaan uit organen en ieder orgaan heeft in de reguliere geneeskunde zijn eigen arts, maar vanuit de Oosterse geneeswijze bekeken, worden al die organen onderling met elkaar verbonden door middel van meridianen.

Regulier wordt er getest op IgE in het bloed, dus op directe allergische reacties, met  de Total Reset test je iedere disbalans: allergie, gevoeligheid, intolerantie. Er is stress op het lichaam en dat geeft energieblokkades die fysieke klachten geven. Met Total Reset kan deze disbalans weer opgelost worden.

    Vrijblijvend kennismakingsgesprek

    Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor reflexintegratie, motoriek en leefstijl bij kinderen. Ook in het onderwijs wordt steeds meer gezien dat eerst de basisvoorwaarden voor leren op orde moeten voordat het échte leren kan beginnen!

    Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we kijken samen wat ik voor jou kan doen!!