Energetische behandelmethoden

Energie laten stromen

Access Bars

Access Bars zijn een “tool” om energie te laten stromen en daarmee een beter lichaamsbewustzijn te creeëren. De Bars zijn 32 punten op het hoofd die door de behandelaar op een bepaalde manier worden vastgehouden. Een Access Bars sessie maakt dat je minder gaat functioneren vanuit gedachten, gevoelens en emoties. Bars kan gebruikt worden om verandering mogelijk te maken op alle gebieden van jouw leven. Ben je bereid om meer vanuit bewustzijn te leven dan is deze methode zeker iets voor jou. Ik gebruik Access Bars voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen omdat het een laagdrempelige behandeling is die als zeer ontspannend en helpend wordt ervaren, maar ook activerend kan worden ingezet.

  Reiki

  Reiki is een Japanse term die “energieke geest” betekent: Rei staat voor “geest”, ki staat voor “energie”, “vitaliteit”. Door een Reiki behandeling gaat er energie stromen die in het minste geval als zeer prettig en ontspannend ervaren wordt maar die ook genezend kan werken: Reiki is een oude genezingstechniek. Door aanraking met de hand (zoals een moeder bij een kind doet wat zich pijn gedaan heeft) zetten we het zelfherstellend vermogen in gang. In mijn praktijk wordt Reiki als onderdeel van de behandeling gebruikt. Clienten kunnen ook aangeven uitsluitend een Reiki behandeling te wensen.

   Massages

   Bij clienten kan ik meerdere vormen van massage inzetten. Dit kan zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ik maak gebruik van de Breussmassage, Metamorfosemassage, Voetreflexmassage. Daarnaast combineer ik de massages vaak met Neuro Tactile Integration of bepaalde patronen vanuit Movement Based Learning. Dit zijn methoden voor reflexintegratie. Hier gaat het om het geven van neuro-senso-motorische prikkels die aanzetten tot een reactie van het lichaam.

   De massages worden als rustgevend ervaren maar kunnen je ook opladen of een reset aan je lichaam geven. De tactiele aanraking is altijd effectief waar het het aanzetten van je zelfherstellend vermogen betreft.

    Vrijblijvend kennismakingsgesprek

    Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor reflexintegratie, motoriek en leefstijl bij kinderen. Ook in het onderwijs wordt steeds meer gezien dat eerst de basisvoorwaarden voor leren op orde moeten voordat het échte leren kan beginnen!

    Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we kijken samen wat ik voor jou kan doen!!